Vitaal scheiden
Regel het goed, regel het samen

Medewerking Resolve & de auteur

Medewerking Resolve

‘Vitaal scheiden’ is tot stand gekomen met behulp van de mediators van Resolve Scheidingsbemiddeling. Alle voorbeelden en tips komen uit de praktijk. Alle voorbeelden zijn volledig geanonimiseerd. 

Yvonne van den Berg (mediator en eigenaar Resolve) over de medewerking aan 'Vitaal scheiden':

“Een aantal jaren geleden ben ik Resolve Scheidingsbemiddeling gestart vanuit het geloof dat het zoveel meer oplevert als je samen afspraken over je scheiding maakt en deze in goed overleg afrondt. Dit helpt beide partners om weer op een positieve manier verder te kunnen gaan. We hebben dan ook volmondig 'ja' gezegd toen we de vraag kregen om mee te werken aan dit boek. We zijn er blij mee en trots op dat onze kennis nu op zo'n toegankelijke vorm naar buiten is gebracht.”

De auteur

Elise Timmer is de auteur van ‘Vitaal scheiden. Zij is andragoog en werkzaam als communicatieadviseur op scheidingsgebied. 

Zij schrijft voor verschillende bedrijven en websites columns en artikelen op het gebied van scheiden. 

Elise ‘Timmer over ‘Vitaal scheiden: “In het huidige aanbod van boeken over het onderwerp ‘scheiden’ ontbrak nog een boek dat overzichtelijk en toegankelijk weergeeft wat je nu daadwerkelijk moet regelen bij een scheiding. Wat zijn de opties, hoe kun je je goed voorbereiden en wat moet je vastleggen? Dit vanuit het perspectief van 'samen regelen' met een mediator. Een vorm waar steeds meer mensen voor kiezen. Ook besteedt ‘Vitaal scheiden’ ruim aandacht aan verhalen uit de praktijk en geeft het tips over hoe je zo goed mogelijk door je scheiding heen kunt komen.”